COLLECTA PREHISTORICKÁ ZVÍŘATA

13.května svátek má Servác, Ofélie
 
 
 

COLLECTA 88395 JOBARIA DE LUXE 1:40

COLLECTA 88395 JOBARIA DE LUXE 1:40
********** Hodnocení
399 Kčs DPH
Kód: COL-88395
Vše od COLLECTA
Sklad: Skladem - vetšinou 3-7prac.dny
Zapamatovat   Dopravy a platby
 
 ks   
 
 
Popis
Parametry
Související

Figurka COLLECTA 88395 JOBARIA DE LUXE v měřítku 1:40


Jobaria byl býložravý sauropodomorf dinosaurus, který žil v období spodní křídy před asi 165 miliony lety na území dnešního Nigérie. Tento dinosaurus byl poprvé popsán v roce 1999 paleontologem Paulem Serenem na základě fosilních nálezů, které byly objeveny v sedimentech geologického souvrství Tiouraren.


Jobaria byl poměrně velkým dinosaurem, ale oproti jiným sauropodomorfům, jako jsou například diplodokové, byl poměrně krátký a masivní. Délka těla dosahovala asi 18 metrů a hmotnost se odhaduje na zhruba 22 tun.


Charakteristickým rysem Jobarie byla jeho silná páteř, která mu umožňovala odolat velkému tlaku a zároveň mu umožňovala podpírat svou tělesnou hmotnost. Jobaria měl také relativně malou hlavu s krátkým krkem, což naznačuje, že se živil rostlinami nacházejícími se blízko země.


Jobaria byl významným objevem, protože pomohl při rekonstrukci ekosystémů, které existovaly na začátku křídového období. Díky těmto fosilním nálezům mohou paleontologové lépe porozumět evolučnímu vývoji sauropodomorfů a jejich přechodu od menších rostlinožravých dinosaurů k obřím sauropodům.


Nyní můžete mít Jobarii i doma jako fugurku COLLECTA 88395.






Prodej COLLECTA 88395 JOBARIA DE LUXE 1:40 - nyní v akci a levně

Nechcete-li koupit COLLECTA 88395 JOBARIA DE LUXE 1:40, vyberte si z nabídky obchodů a oddělení. Nebo si prohlédněte jiné výrobky v oddělení Sběratelské figurky.